Alsstien er den naturskønne vandrerute der byder på 64kilometers skøn natur i det sønderjyske. Det er noget af det smukkeste natur i området, hvis ikke hele Danmark

 Mangler du inspiration til en god vandrerute? Led ikke videre, spænd vandreskoene og tag på vandretur langs Alsstien i det Sønderjyske.

Ruten starter ved dæmningen til Kegnæs, og fører dig igennem den danske natur. Hvis du vandre i de rigtige forårs måneder kan du være heldig og se de flotte rapsmarker der plejer at blomster i april-maj. I perioden er markerne virkelig flotte. Det er sceneriet på den ene side af stien og kigger du til den anden side ser du Lillebælts bølger og på en god dag det rette sted ser du måske hele vejen til Rødby på Sydfyn. Dette er scenariet langs store dele af ruten men den byder også på stykker med ugenert skov. 

 

Overnatnings muligheder Langs Alsstien

Der er rig mulighed for at sove på forskelige teltpladser og Shelter pladser langs ruten. Men hvis man er til en mere luksriøs vandring kan du overnatte på nogle af hotellerne langs ruten. Men jeg syntes, at når man er afsted skal man have den rigtige oplevelse. Så jeg havde nok valgt at ligge i shelter. Dette betyder dog også at man skal pakke en del flere ting. Så mangler du det rigtige udstyr kan ruten blive en udfordring da en god rygsæk er et ”must” når man vandre. Du kan se nogle af mulighederne og et kort over ruten her. Derud over er der et link til en hjemmeside vi anbefaler til køb af udstyr i bunden af artiklen.

Er du en erfaren vandre?

Har du lyst til en endnu længere tur end Alsstiens 64 kilometer. Så er du heldig da man kan bygge ovenpå, når man vandre Alsstien. Idet den leder dig lige forbi Gendarmstiens 84 kilometer. Så kan du sammenlagt vandre 148 kilometer. Dette er dog kun noget jeg vil anbefale dig, hvis du har erfaring med at vandre. 

Da jeg selv blev overrasket over, hvor hårdt det egentligt er at vandre, første gang jeg gjorde det.

Alsstien, vandreruter sønderjylland

Så er der vist ikke så meget andet at sige end, at vi fra skillish ønsker dig en rigtig god tur. I skønne Sønderjyske omgivelser.

Hvis du mangler et sted at købe dine nye vandresko eller et eventuelt telt til vandreturen. Vil jeg helt klart anbefale Backpakkerlife.dk som er en webshop, der er kendt for god kundeservice og levering til tiden.