Camino Haderslev Næs er en unik oplevelse i det Sønderjyske. Her er ikke blot tale om vandring men også om en spirituel rute, den har fået sit navn efter den berømte Camino rute i Spanien.

Haderslev Camino Næs.

Mangler du en unik oplevelse ude i det fri, så er Camino Haderslev Næs en vandrerute vi hos Skillish tryk kan anbefale. Ruten er 106 kilometer lang, langs ruten er der 9 smukke gamle kirker. Hovedeatraktionen og start stedet for ruten er Haderslev domkirke der blev opført over en tyveårig periode fra 1250-1270. Den tog lang tid at bygge, og var fra starten af ikke tiltængt som en domkirke. Men mere som en filial til Slesvigs somkirke. Men den flotte gotiske kirke, blev efter genforeningen udråbt til en domkirke. Ruten er traditionelt delt op i 9 etaber som du kan læse mere om her hos Camino Haderslevs egen hjemmeside

Langs Camino Haderslev

Camino Haderslev Næs går gennem både marker og skov ruten har udsyn til bakker og vand. Denne afvekslende natur er en god måde at komme væk fra og koble af ovenpå en travle hverdag. Dette kombineret med de 9 flotte kirker langs ruten, betyder man får en rigtig god kombination, af historie og natur. Ruten er cirkulær og ender som den starter ved Haderslev domkirke. Ruten er etableret af frivillige der kaldes korps af camino pedeller, som hver har ansvar for deres eget område af ruten. Ruten er forholdsvis flad men da man kommer ud på stier der er mere ujævne langsruten. Vil et par gode vandrestøvler, der dækker anklen for at give den ekstra støtte så du ikke vriker om anbfales herfra.

 

Overnatning Langs Camino Haderselv Næs

Der er rig mulighed for overrnatninger langs ruten. Her kunne vi selv kommer med forslag og lignede. Men Camino Haderslevs egen hjemmeside har selv en rigitg flot, og gennemarbejdet oversigt over overntaningsmuligheder samt. Hvordan du kan forberede dig. Du kan finde dem her. Der er nemlig rig muligheder for at overnatte både på telt og shelter pladser. Er du mere til en luksiøs vandring, er der også muligheder for at leje dig ind på hoteller langs ruten. Der er også mulgiheder for at rengjorte toiletter og bade langs ruten.

 

Skal Sende brugeren videre til Youtube video om ruten

Så er der vist ikke så meget andet at sige end, at vi fra skillish ønsker dig en rigtig god tur langs Camino Haderlsev næs. I skønne Sønderjyske omgivelser omkring Haderlsev. Føler du ruten er for lang eller ikke passer til dig, så kan du se andre eksempler på vandretuer i det Sønderjyske på vores blog. Da dette er den længste enkelte sønderjyske vandring vi har skrevet om.

Hvis du mangler et sted at købe dine nye vandresko eller et eventuelt telt til vandreturen. Vil jeg helt klart anbefale Backpakkerlife.dk som er en webshop, der er kendt for god kundeservice og levering til tiden.